Abstract:
Основною метою проєкту було створення програмного рішення для автоматизації обчислення заробітної плати та обліку залишків сировини на кондитерському підприємстві. Воно включає в себе також ведення електронного звіту та його генерацію для друку з метою оптимізації та підвищення ефективності роботи. У першому розділі проведено детальний аналіз предметної області, включаючи опис процесів на кондитерському підприємстві, методи збирання інформації та аналіз аналогічних застосунків. Специфікація вимог до програмного забезпечення була розроблена на основі зібраних даних та аналізу аналогів, що дало змогу визначити основні функціональні та нефункціональні вимоги до системи. Другий розділ включає проєктування системи. Тут описано методи та засоби моделювання, проєктування діаграм прецедентів, ER⎼діаграм, діаграм класів, а також архітектуру застосунку. Особлива увага приділена розробці UI⎼дизайну в Figma та вибору технологій для розробки, включаючи порівняння WPF і Windows Forms, вибір мови програмування та СКБД. Третій розділ описує практичну реалізацію проєкту. Розроблено інформаційну структуру даних, створено таблиці бази даних та SQL⎼запити для базових функцій, а також розрахунків заробітної плати та залишку сировини. Також створено необхідні звіти, розроблено візуальну частину застосунку.
Завершено валідацію та тестування застосунку для забезпечення його конкретної роботи та відповідності вимогам. The project’s main goal was to develop software for automating payroll calculations and inventory tracking at a confectionery enterprise. It also includes electronic reporting and printing to optimize and enhance workflow efficiency. The first section involves a detailed analysis of the subject area, including
descriptions of processes at the confectionery enterprise, methods of data collection,
and analysis of analogous applications. Software requirements specification was
developed based on gathered data and analysis of analogs, defining the system’s main
functional and non⎼functional requirements. The second section encompasses system design. It describes methods and tools for modeling, designing use case diagrams, ER diagrams, class diagrams, and application architecture. Special attention is given to UI design in Figma and technology selection for development, including a comparison of WPF and Windows Forms, programming language choice, and DBMS. The third section detailed the practical implementation of the project. It includes developing the data structure, creating database tables, SQL queries for basic functions, payroll, and inventory calculations. Additionally, necessary reports and the visual part of the application were developed. The application was validated and tested to ensure its functionality and compliance with requirements.
Description:
Марчук Ю. Я. Розробка програмного забезпечення для цифрової підтримки діяльності кондитерського підприємства: кваліфікаційна робота на здобуття кваліфікації бакалавр студентки спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» / ЗВО «Університет Короля Данила», факультет суспільних та прикладних наук, кафедра інформаційних технологій; керівник роботи: М. О. Слабінога. Івано-Франківськ, 2024. 72 с.: рис.18, іл., дод.