Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Медейчук, Олександра Миколаївна | |
dc.contributor.author | Сахневич, Інна Андріївна | |
dc.date.accessioned | 2025-08-25T08:15:36Z | |
dc.date.available | 2025-08-25T08:15:36Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Медейчук О.М., Сахневич І.А.. Формування професійно орієнтованої компетентності у майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи і туристичної сфери німецькою мовою. Соціально-гуманітарний вісник. Збір. наук. праць. Вип. 47, 2024. С. 44–51. | uk_UA |
dc.identifier.issn | DOI: 10.61718/sgv | |
dc.identifier.other | УДК 009:3(082) С69 | |
dc.identifier.uri | http://repository.ukd.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1510 | |
dc.description | Медейчук О.М., Сахневич І.А.. Формування професійно орієнтованої компетентності у майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи і туристичної сфери німецькою мовою. Соціально-гуманітарний вісник. Збір. наук. праць. Вип. 47, 2024. С. 44–51. | uk_UA |
dc.description.abstract | У статті розглядаються основні напрямки професійної підготовки майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи і туристичної сфери в межах вивчення німецької мови як другої іноземної та проаналізовано педагогічні умови її вивчення у процесі викладання в ЗВО. Зазначено результати опрацювання педагогічної, психологічної та лінгвістичної літератури з теми, враховано різні методологічні погляди, а також обґрунтовано тему дослідження і шляхи досягнення поставлених завдань. У статті визначено цілі формування професійно орієнтованої німецькомовної компетентності як другої іноземної мови після англійської. Стаття висвітлює залежність рівня володіння студентами німецькомовною компетентністю в усіх видах мовленнєвої діяльності від формування вмінь іншомовної комунікації, відтак наголошуючи на доцільності вибору принципу взаємопов’язаного навчання німецькою та англійською мовами. У дослідженні зазначено, що передумовою успішного формування професійно орієнтованої комунікативної компетентності німецькою мовою як другої іноземної є реалізація цілей навчання, що відповідають змісту й меті навчання майбутніх фахівців у галузі готельно-ресторанного сервісу і менеджерів туризму у вищому навчальному закладі. | uk_UA |
dc.publisher | Харків: СГ НТМ «Новий курс» | uk_UA |
dc.subject | професійне іншомовне спілкування | uk_UA |
dc.subject | майбутні фахівці готельно-ресторанної справи | uk_UA |
dc.subject | туристична сфера | uk_UA |
dc.subject | professional foreign language communication | uk_UA |
dc.subject | future specialists in hotel and restaurant business | uk_UA |
dc.subject | tourism industry | uk_UA |
dc.title | Формування професійно орієнтованої компетентності у майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи і туристичної сфери німецькою мовою | uk_UA |
dc.title.alternative | Formation of professionally oriented competence of future tourism, hotel and catering business specialists in the german language | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |