dc.contributor.author |
Медейчук, Олександра Миколаївна |
|
dc.contributor.author |
Сахневич, Інна Андріївна |
|
dc.date.accessioned |
2025-09-03T07:56:10Z |
|
dc.date.available |
2025-09-03T07:56:10Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Медейчук О.М., Сахневич І.А.. Формування професійно орієнтованої компетентності у майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи і туристичної сфери німецькою мовою. Соціально-гуманітарний вісник. Збір. наук. праць. Вип. 47, 2024. С. 44–51. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
DOI: 10.61718/sgv |
|
dc.identifier.other |
УДК 009:3(082) С69 |
|
dc.identifier.uri |
http://repository.ukd.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1538 |
|
dc.description |
Медейчук О.М., Сахневич І.А.. Формування професійно орієнтованої компетентності у майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи і туристичної сфери німецькою мовою. Соціально-гуманітарний вісник. Збір. наук. праць. Вип. 47, 2024. С. 44–51. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
У статті розглядаються основні напрямки професійної підготовки майбутніх фахівців готельно-
ресторанної справи і туристичної сфери в межах вивчення німецької мови як другої іноземної та
проаналізовано педагогічні умови її вивчення у процесі викладання в ЗВО. Зазначено результати опрацювання
педагогічної, психологічної та лінгвістичної літератури з теми, враховано різні методологічні погляди, а
також обґрунтовано тему дослідження і шляхи досягнення поставлених завдань. У статті визначено цілі
формування професійно орієнтованої німецькомовної компетентності як другої іноземної мови після англійської. Стаття висвітлює залежність рівня володіння студентами німецькомовною компетентністю в
усіх видах мовленнєвої діяльності від формування вмінь іншомовної комунікації, відтак наголошуючи на
доцільності вибору принципу взаємопов’язаного навчання німецькою та англійською мовами. У дослідженні
зазначено, що передумовою успішного формування професійно орієнтованої комунікативної
компетентності німецькою мовою як другої іноземної є реалізація цілей навчання, що відповідають змісту й
меті навчання майбутніх фахівців у галузі готельно-ресторанного сервісу і менеджерів туризму у вищому
навчальному закладі. Ключові слова: німецька мова як друга іноземна, німецькомовна компетентність,
фахівці у галузі готельно-ресторанного сервісу, професійно орієнтована компетентність, взаємопов’язане
навчання німецькою та англійською мовами. |
uk_UA |
dc.publisher |
СГ НТМ «Новий курс» |
uk_UA |
dc.subject |
професійне іншомовне спілкування |
uk_UA |
dc.subject |
майбутні фахівці готельно-ресторанної справи |
uk_UA |
dc.subject |
туристична сфера |
uk_UA |
dc.subject |
professional foreign language communication |
uk_UA |
dc.subject |
future specialists in hotel and restaurant business |
uk_UA |
dc.subject |
tourism industry |
uk_UA |
dc.title |
Формування професійно орієнтованої компетентності у майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи і туристичної сфери німецькою мовою |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Formation of professionally oriented competence of future tourism, hotel and catering business specialists in the German language |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |