Abstract:
Повнота й достовірність відображення інформації про операції з виробничо-торговельної діяльності
підприємств ресторанного господарства, безпосередньо впливають на формування показників доходів і витрат у системі бухгалтерського обліку та звітності. В статті здійснено аналіз методики бухгалтерського обліку та документального оформлення результатів виробничо-торговельної діяльності в закладах ресторанного господарства. Проведено порівняльну оцінку способів облікового відображення процесів заготівлі сировини, виготовлення страв власного виробництва та реалізації товарних запасів у закладах ресторанного господарства. Розкрито переваги та недоліки торговельного, виробничо-торговельного та виробничого способів організації обліку виробничо-торговельної діяльності підприємств ресторанного господарства. Проведене дослідження дало можливість виділити три групи закладів ресторанного господарства та сформувати для них найбільш оптимальну систему організації облікового процесу виробничо-торговельної діяльності